Loading...

FAQ

Een overzicht van de meest gestelde vragen over de umrah en hadj.

Dit is voornamelijk afhankelijk van de beschikbaarheid. Indien er voldoende plaatsen beschikbaar zijn, dan is de laatste dag een maand voor Hadj.

Hadj-visums worden over het algemeen 1 tot 2 weken na het indienen van alle documenten door de ambassade afgegeven.

Indien alle documenten vroegtijdig worden afgegeven bij ons, dan kan Mekka-Medina Reizen dit in sha Allah garanderen. Voor uitzonderingsgevallen kan Mekka-Medina Reizen echter geen garantie afgeven.

Naast de bekende documenten is het ook noodzakelijk een kopie van een huwelijksakte aan ons te overhandigen.

Elke vrouw boven de 45 jaar kan met ons meegaan als ze met een groep vrouwen meereist. Wel is het noodzakelijk dat een verantwoordelijke met u meegaat.

Nee, dergelijke visums zijn niet acceptabel voor hadj.

Ja, mits deze na terugkomst nog 6 maanden geldig is.

In de meeste gevallen wel, maar we hebben meer informatie nodig over uw situatie zodat we u het beste advies kunnen geven.

Helaas is dat niet mogelijk, zodra iemand komt te overlijden in Saoedie-Arabië wordt hij of zij daar begraven.

Belangrijk is het om de paspoortvisum mee te nemen en alle benodigde documenten die nodig waren om de visum te verkrijgen. Daarnaast adviseren wij u om niet te veel kleding mee te nemen. Dit omdat het weer daar erg prettig is. In Medinah is het af en toe bij het fajr-gebed best wel fris, wij adviseren u daarom om wel een jas of trui mee te nemen.

Dieven en zakkenrollers slaan hun slag wel eens tijdens de hadj- of umrahperiode. Mekka & Medina Reizen adviseert u daarom om niet te veel contant geld mee te nemen. Een pinpas adviseren wij u wel om mee te nemen.

Ja, op voorwaarde dat u een verklaring bij het consulaat opvraagt of een verklaring van een islamitische instelling waarop aangegeven staat dat u getrouwd bent met de persoon met wie u wil reizen. Ook is een uitreksel uit het bevolkingsregister geldig.

De umrah kan verricht worden vanaf de tweede maand na hadj tot het einde van de Ramadan. Voorwaarde met betrekking tot de Ramadan is dat er minstens twee weken voor de Ramadan geboekt moet worden.

Om rustig een umrah te kunnen verrichten heeft u minimaal 2 dagen nodig en u kunt maximaal voor 30 dagen boeken. Met betrekking tot hadj kunt u voor minimaal 2 weken en maximaal 5 weken boeken.

Net zoals dat kwaliteit, service en betrouwbaarheid verschilt tussen de verschillende reisbureaus, zo verschillen de prijzen ook tussen hen. Ook door de afstand naar de hotels toe kunnen de prijzen met elkaar verschillen. Normaal gesproken is het zo dat hoe dichter uw hotel van Masjid Al-Haram is, hoe hoger de prijs van uw pakket. Ook het seizoen waarin u boekt is van belang voor de prijs.

Als ervaren reisbureau op het gebied van hadj /umrah kunnen wij u scherpe groepskortingen bieden. Deze groepskorting kunnen wij bieden voor zowel scholen, stichtingen, bedrijven, moskeeën enz.

Om in aanmerking te kunnen komen voor groepskorting dient de groep minstens te bestaan uit 20 mensen.

Indien u gereserveerd heeft en een borg betaald heeft, dan is het in principe mogelijk om de reis te annuleren. Gezien het feit dat Mekka-Medina Reizen uw borg betaald heeft aan de desbetreffende reisoperator is het niet mogelijk om deze aan u te retourneren.

Gezien de voorwaarden die door de Ministerie van Hadj gesteld worden is het in principe niet mogelijk voor ons om alleen een visum zonder pakket voor u te regelen.

Het transport van Jeddah naar Mekka of van Jeddah naar Medinah vindt plaats door middel van klimaatgeregelde bussen. Ook is het mogelijk om verschillende modellen auto’s of bussen te huren.

Mekka & Medina Reizen is een reisbureau die er alles aan doet om de klant tevreden te stellen. Bij ons is de klant koning. In de afgelopen jaren dat we actief waren tijdens het organiseren van hadj/ umrah reizen hebben wij onze betrouwbaarheid bewezen. Een persoon die informatie over een reisbureau wil met betrekking tot zijn betrouwbaarheid kan het beste contact opnemen met de Saoedische Ambassade te Den Haag. Hun telefoonnummer is 070- 3614391

De prijs is pas definitief als u daadwerkelijk geboekt heeft en het bevestigd is. De prijzen met betrekking tot umrah kan van de één op de andere dag verschillen. Dit heeft voornamelijk te maken met de beschikbaarheid van de vluchten en hotels. Met betrekking tot hadj kunnen wij de prijzen wel garanderen.

Indien u ons een verklaring kunt overhandigen van een islamitische instelling waarmee aangetoond wordt dat u moslim(a) bent, dan kunt u ons vergezellen tijdens de hadj of umrah.
Naar boven